Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Грижа за косата преди и след плажа

Грижа за косата преди и след плажа

Повечето от нас спазват стриктно правилото и използват различни продукти и домашни рецепти, за да защитят кожата си от вредите на жаркото слънце. Слънцезащитният крем е сред задължителните атрибути на плажа, но някак сме склонни да забравяме за косата. А тя също се изтощава, а подхранването й е по-трудно.

Повечето от нас спазват стриктно правилото и използват различни продукти и домашни рецепти, за да защитят кожата си от вредите на жаркото слънце. Слънцезащитният крем е сред задължителните атрибути на плажа, но някак сме склонни да забравяме за косата. А тя също се изтощава, а подхранването й е по-трудно.

Съществуват и продукти със слънцезащитен фактор за коса. Подобни спрейове подхранват косъма и го предпазват от вредните лъчи. Но има и някои други хитрини, които ще Ви помогнат да запазите красотата на косата си през лятото, дори да прекарате цялата отпуска на плажа.

На първо място, можете да замените специализирания спрей с домашно приготвен. Разредете арганово масло с вода и нанесете по дължината на косата. Друга полезна рецепта е масло от авокадо, сок от алое вера и вода, размесени в спрей флакон. Пръскайте косата всеки път, когато я усетите суха. Една от най-големите вреди, нанасяни от слънцето, е изсушаването на косъма.

За да предпазите косата си от вредните лъчи, спрете се на хлабава прическа, прибираща косата. Добър избор е небрежната плитка или малък кок в основата на врата. Запомнете, че косата не трябва да е пристегната, а да усещате скалпа си спокоен. Разпускайте косата след като излезете от морето, за да изхъхне по-бързо, без водата да се задържи по нея. След това приберете отново.

Добро решение е и да покриете главата си с шапка или шал, който да предпазва косата Ви от пряката слънчева светлина. Изберете светла и лека материя, която да не Ви спарва, но и добре да скрива косите Ви.

Серумите за естествено стилизиране - за права и къдрава коса, също са добър избор, тъй като те покриват косата с тънък филм, който блокира част от лъчите. Можете и да използвате високата температура и яркото слънце и да намажете косата си с възстановяваща маска или серум, които изискват загряване. Така хем ще се порадвате на плажа, хем няма да се притеснявате за косата си, а вместо това ще си подарите импровизирана спа процедура.

Можете да се спрете и на шампоан с UV предпазване. Заради високите температури бягаме към душа доста по-често, така че подобен продукт може да се окаже достатъчна защита. Не забравяйте и балсама и маските. След като митът за честото миене бе развенчан, специалистите вече са на мнение, че както мием лицето си всеки ден, така трябва да се грижим и за косата.

След продължително излагане на слънце, заложете на домашна или купешка маска за дълбоко възстановяване и хидратиране. Не забравяйте и здравословното хранене. Включете в режима си повече храни, богати на Омега 3, желязо, витамин D и протеини. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега