Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Грипът е тук! Потвърдиха първите случаи за сезона

Грипът е тук! Потвърдиха първите случаи за сезона

Симптомите са температура, болки в ставите, главоболие и дразнене на очите от светлината.

Грипът официално е тук. Преди два дни Националната реферетна лаборатория е потвърдила първите случаи за сезона. Заболелите са в София. Това съобщи директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев в ефира на NOVA. Ръст на заболеваемостта има в цяла Европа.

Става дума за майка и дете, при които е установено заразяване с т.нар. "свински грип". Симптомите са температура, болки в ставите, главоболие и дразнене на очите от светлината, поясни проф. Кантарджиев. Грипът се развива бързо – в рамките на няколко часа, предупреди специалистът.

„Той, за разлика от всички вирусни зимни инфекции, най-често има кратък инкубационен период – ден, ден и половина. Човек е заразен от пет до седем дни”, поясни още директорът на Националния център по заразни и паразитни болести.

Проф. Кантарджиев потвърди, че продължава и циркулацията на есенните вируси, които не са грипни. Специалистът предупреди хората, които в момента се оплакват от кашлица, да бъдат внимателни, защото са по-податливи на грипа.

Характерно за него е, че боледуват предимно младите хора. Изследвания показват, че усложненията при грипа обикновено засягат белия дроб. През последните години, едно от усложненията на тежката пневмония при грипа се явява системната аспергилоза, поясни проф. Кантарджиев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега