Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Групата за автентичен фолклор от Козичино с грамота за принос в културата

Групата за автентичен фолклор от Козичино с грамота за принос в културата

Кандидатурата на община Поморие бе под надслов “Традиция – Есен - Валянка”, като в нея бе представена автентичната традиционна дейност “Валянка”.

Община Поморие кандидатства с автентичната традиционна дейност „Валянка” в Националната система „Живи човешки съкровища-България 2012 година”. Вчера на официалната церемония в Министерството на културата Групата за автентичен фолклор при НЧ “Просвета-1906” с. Козичино, с ръководител Вълка Янкова получи грамота за принос в съхраняването и популяризирането на традиционната култура.

Кандидатурата на община Поморие бе под надслов “Традиция – Есен - Валянка”, като  в нея бе представена автентичната традиционна дейност “Валянка”. В регионалния етап за попълване на системата през 2012 г. в областните администрации в цялата страна постъпиха 88 кандидатури, които бяха оценени от регионални експертни комисии. Излъчени между тях бяха 22 кандидатури на национално ниво, между които и тази на община Поморие.

Национална експертна комисия, назначена със заповед на министъра на културата, ги разгледа и номинира 5 от тях за вписване в Националната листа на елементите по нематериално културно наследство. Тя се попълва на всеки две години. След приключването на процедурата започва подготовката на българската кандидатура за Представителната листа на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО.

Системата "Живи човешки съкровища" е създадена в изпълнение на Конвенцията за нематериалното културно наследство, приета от ЮНЕСКО през 2003 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега