Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Д-р Кунчев: Няма бум на грип

Д-р Кунчев: Няма бум на грип

В момента циркулират други респираторни заболявания, които протичат сравнително леко с болки в гърлото или кашлица.

"Няма бум на грип и не се очаква грипна епидемия в близко бъдеще. В момента циркулират други респираторни заболявания, които протичат сравнително леко с болки в гърлото или кашлица". Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев в ефира на БНТ. Той изтъкна, че хора с респираторни заболявания или малки деца е редно да се обърнат към лекарска помощ. Той допълни, че грипна вълна не се очаква.

"Нормалният начин на живот за децата не е да се държат в стерилна среда", изтъкна още д-р Кунчев. По думите му, детето, попаднало в колектив, ще се срещне с такива вируси, ще ги преболедува и ще трупа антитела, за да изгради имунната си система.

Д-р Кунчев коментира и зачестяващите ухапвания от кърлежи. Той изтъкна, че в повечето случаи кърлежът може да се махне не от лекар, но трябва да се направи със защитена ръка. По думите му, колкото по-скоро се махне кърлежът, толкова по-добре. Това става с въртеливи движения, но кърлежът не бива да се мачка и деформира. Ако кърлежът е стоял впит дълго време, може да се обърнем към лекар.

"Не всяко ухапване е опасно. Въпреки това, хората, намерили кърлеж по себе си, трябва да се следят за повишаване на температурата и друга сипмптоматика", посочи главният държавен здравен инспектор.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега