Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ДАМТН откри несъответствия при около една трета от проверените детски продукти

ДАМТН откри несъответствия при около една трета от проверените детски продукти

При това само за седмица.

През първата седмица на националната кампанийна проверка „Безопаснолято“ 2018 инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и техническинадзор (ДАМТН) са проверили общо 467 продукти в търговската мрежа. От тях 255броя различни модели играчки и 212 модели пояси за ръце.

Инспекциите обхванаханад 370 търговски обекта в цялата страна, като бяха съсредоточени в различнимагазини за детски играчки, обекти за продажба на открито, складове и др. Резултатитепоказаха, че само за една седмица са установени 169 продукти с несъответствия. За установените нарушения ДАМТН е издала 91 броязаповеди за спиране разпространението на несъответстващия артикул, катопредстои тази цифра да нарасне. Съставени са и 169 броя актове за установяванена административни нарушения на неизрядните търговците.

И тази година сред най-честите нарушения, коитоагенцията е констатирала бяха липса на: СЕ маркировка; инструкции на българскиезик; задължителните предупредителни текстове, свързани с безопасната употребаили без превода им на български език; информация за наименование и адрес наотговорния икономическия оператор и др.

Към този момент резултатите от „Безопасно лято“2018 показват, че около 7%  процента отпроверените пояси за ръце са с установени несъответствия. През 2018 г. сезабелязва значително намаляване на несъответстващите помощни средства заобучение по плуване за деца, които се предлагат на пазара, в сравнение с 2017г., когато при същия продукт бяха отчетени около 32% нарушения.

Проверките продължават.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега