Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ДАМТН стартира масови проверки с акцент върху стоките за деца

ДАМТН стартира масови проверки с акцент върху стоките за деца

Инспекциите ще започнат с поясите за ръце и люлките тип махало, предназначени за деца под три години.

В Деня на детето и символичния старт на летния сезон, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) стартира национална кампания за масови проверки "Безопасно лято 2017". Акцент в работата на инспекторите ще бъдат детските стоки - поясите за ръце и люлките тип махало, предназначени за деца под три години, и др.

Поясите за ръцеса помощни средства за обучение по плуване надецата, които попадат в групата на едни от най-използваните лични предпазнисредства в сезона на предстоящите летни почивки край морето или басейните. Теса предназначени да подпомагат начинаещите при плуване и движението им във водата и трябва да гарантират безопасносттаим. Затова е много важно при тяхната изработка да са спазени всички изисквания,защото от тях зависи животът и здравето на децата.

Люлките типмахало също са сред стоките, към които трябва да се засили вниманието напотребителите. Те са сред предпочитаните играчки от всички деца през всичкисезони, но могат да причинят наранявания в резултат на падане. Затова люлките,предназначени за деца под 3 години, задължително трябва да бъдат обезопасени спредпазно приспособление (бандаж), който да задържа детето към седалката.

Целта напроверките е превенция и постигане на по-добра информираност сред потребителитепри избор на продукти предназначени за техните деца и са продължение нацялостния контрол, който агенцията упражнява.

През 2016 г. са били проверениобщо 10 163 играчки, като за 1604 от тях е установено, че не отговарят наизискванията. В резултат са съставени 102 Акта за установяване наадминистративни нарушения на обща стойност 51 000 лв. Засиленият контролпродължава и през 2017 г., като вече са съставени 39 акта на обща стойност 19500 лв.

Сред най-честитенарушения са липса на СЕ маркировка, която показва, че продуктът е произведенсъгласно утвърдените европейски стандарти; липса на инструкции на българскиезик; липса на декларация за съответствие, за продуктите, при които тязадължително трябва да ги придружава; липса на информация за марка, модел,производител, което е важно, за да се проследи произхода на продукта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега