Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Да помогнем на децата в реанимация" е темата на "Българската Коледа" 2015

"Да помогнем на децата в реанимация" е темата на "Българската Коледа" 2015

"Нека в навечерието на Коледните и на Новогодишните празници да проявим отново своята съпричастност, водени от най-голямата отговорност – грижата за децата на България", призова президентът Плевнелиев.

„Да помогнем на децата в реанимация“ е темата на новото изданиена „Българската Коледа“ кампания 2015/2016 година, съобщи президентът РосенПлевнелиев. Днес държавният глава обяви стартана тринадесетото издание на инициативата, която се провежда под негов патронаж. Откриването се състоя в столичната УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов".

"Нека в навечерието на Коледните и на Новогодишнитепразници да проявим отново своята съпричастност, водени от най-голяматаотговорност – грижата за децата на България", призова президентът Плевнелиев.  

Голяма част от децата в реанимация, които ще са въвфокуса на тазгодишното издание, са преминали интензивна терапия вследствие назлополуки, тежки заболявания или са рисково родени. Като цел на кампанията за2015/2016 г. президентът посочи подпомагането на тези деца, които имат нужда отдиагностика, медикаментозно лечение, медицински изделия, рехабилитация.

"Успоредно с това инициативата протяга ръка за поредна година и към всички болнидеца – което ще продължим да правим в името на тези, които очакват подкрепа",отбеляза Росен Плевнелиев. Новото издание на „Българската Коледа“ си поставя и амбициознатацел да осигури и нова високотехнологична апаратура за диагностика, мониторинг,за подпомагане на различни функции на организма.

"За съжаление, вспециализираните детски отделения за реанимация и интензивно лечение, част отнеобходимата апаратура е морално остаряла, което я прави в някои отношенияненадеждна", посочи президентът Плевнелиев. Държавният глава допълни, че споставянето на тема „Българската Коледа“ фокусира усилия за системно решение нададен проблем.   

Подумите на президента независимо дали дарителите са помогнали чрез sms за 1 лев или с корпоративно дарение за 100 000 лева,тяхната помощ е еднакво важна за децата и за лекарите. 

„Дарителството ни прави по-добри и ни кара да сечувстваме пълноценни личности, защото какво друго, ако не доброто дело, осмислячовешкия живот и какво друго, ако не подадената ръка и спасеното дете, ни правихора“, заяви президентът.

„Българската Коледа“, кампания 2014/2015г., успя дасъбере близо 2 000 000 лв., припомни президентът. В рамките на изданието бяхаподпомогнати близо 500 деца с хронични и тежки заболявания и закупенависокотехнологична апаратура за прецизна диагностика и съвременно лечение на 10болници в цялата страна.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега