Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Да се разреши завоят надясно на червено, предлагат депутати

Да се разреши завоят надясно на червено, предлагат депутати

С нова промяна на Закона за движение по пътищата депутатите ще предложат шофьорите да могат да завиват надясно, когато светофарът свети в червено, съобщава в. "Монитор”.Към момента на отделни кръстовища има поставени светлинни секции, които позволяват десния завой, когато за движещите се направо свети червено.

С нова промяна на Закона за движение по пътищата депутатите ще предложат шофьорите да могат да завиват надясно, когато светофарът свети в червено, съобщава в. "Монитор”. Към момента на отделни кръстовища има поставени светлинни секции, които позволяват десния завой, когато за движещите се направо свети червено.

Поправката обаче предвижда такива допълнителни сигнализации да станат ненужни.От БСП и ДПС засега подкрепят идеята. Червеният депутат Георги Кадиев е дал подкрепата си за промяната, посочвайки положителния пример в САЩ, пише всекидневникът. По думите му подобна практика би могла да облекчи трафика. По думите на Кадиев обаче по-големият проблем е културата на водачите и нуждата да се превъзпитат, за да пропускат пешеходците.

По думите на зам.-председателят на транспортната комисия Илия Вълков трябва да се чуе мнението на МВР и експертите. Според него такова изменение е възможно, но то трябва да важи само на кръстовища, където има отделни ленти за десен завой. "Ако толкова щеше да облекчи трафика, тогава отдавна да е направено”, коментира Вълков и припомни, че на отделни места има поставени отделни секции, които пропускат завиващите надясно.

Вълков се обяви "срещу” работата „на парче” по Закона за движение на пътищата и заяви, че трябва да се започне работа по изцяло нов закон. На същото мнение е и друг член на ресорната комисия – Георги Свиленски. И двамата изтъкват като аргумент факта, че сегашният е ремонтиран вече над 50 пъти и се правят нови и нови предложения.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега