Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Две песни заеха първото място в конкурса "Бургас и морето" 2018

Две песни заеха първото място в конкурса "Бургас и морето" 2018

Те са "Как искам времето да върна" на Симона Загорова и "Неочаквано" на Димитър Атанасов и Гери Великова.

За първи път в историята на конкурса "Бургас и морето" две песни събраха максималния брой точки на журито - 50, и по регламент се изправиха на дуел, който отново завърши без победител. Така баладата "Как искам времето да върна" по музика и аранжимент на Димитър Гетов, текст на Джина Дундова, изпълнена от Симона Загорова и песента на бургазлията Димитър Атанасов - "Неочаквано", по текст на Бистра Александрова и изпълнена в дует с Гергана Великова заслужено си поделиха първото място на конкурса.

Третото място остана за Дани Милев и неговата "Песен на любовта", музика и аранжимент Светослав Лобошки, текст Дани Милев.

Сърцето на публиката, която въпреки дъждовното време препълни Летния театър на Бургас, бе за веселата и лятна мелодия "Морско синя любов", изпълнена от бургазлията Стефан Илчев, по музика и аранжимент Светослав Лобошки, и текст на Ники Комедвенска.

12-те песни-финалисти, отсяти от общо 46 нови български песни, написани специално за конкурса, бяха оценявани на живо от жури в състав: Силвия Кацарова, Мими Иванова, Развигор Попов, Петър Алексиев, Георги Янакиев и Димитър Маджаров.

Миналогодишният победител - вокалният ансамбъл "Фортисимо" също поздравиха зрителите в Летния театър, само дни след като донесоха поредна слава на Бургас - гран при и златен медал от Световните хорови игри в Южна Африка.

Главни "виновници" за настроението и усмивките на публиката през цялата вечер бяха актьорите Ненчо Илчев и Мая Бежанска, които за втори път бяха водещи на "Бургас и морето".

Аплодисментите и обичта на зрителите обаче бяха за незабравимото и богато творчество на най-големия и успешен композитор в българската поп музика - Тончо Русев, чиито гениални произведения поемаха своя вечен път именно от сцената на "Бургас и морето" в Летния театър в града.

В негова памет зрителите отново видяха едни от неговите златни хитове, изпълнени от най-именитите и любими български изпълнители като Силвия Кацарова, Панайот Панайотов, Росица Борджиева, Росица Кирилова, Тоника СВ, Тоника Домини, Йорданка Христова и Мустафа Чаушев, който изпя "Зимно море" на Тончо Русев, която е и първият победител на конкурса "Бургас и морето" през далечната 1973 година.

Сред публиката бе и внучката на големия бургаски композитор Елена Хаджистоянова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега