Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дебют за сопраното Йоана Железчева в "Норма" в четвъртък вечерта

Дебют за сопраното Йоана Железчева в "Норма" в четвъртък вечерта

Железчева ще се представи със състава на бургаската опера на тазгодишното издание на Бургаски музикални празници "Емил Чакъров" на сцената на Летния театър.

Сопраното ЙоанаЖелезчева, на която този сезон са поверени голяма част от главните роли впродукциите на Държавна опера – Бургас, ще дебютира в "Норма" на 17 август.Железчева ще се представи със състава на бургаската опера на тазгодишнотоиздание на Бургаски музикални празници "Емил Чакъров" на сцената на Летниятеатър.

Освен нея, в постановката ще видим Даниела Дякова като жрицатаАдалджиза, Борис Луков като римския проконсул Северио Полионе, Делян Славовкато върховния жрец Оровезо, Магдалена Георгиева като Клодилда и Вълю Тотевкато Флавио. Постановката е на режисьора Дарина Главанакова, а диригент емаестро Иван Кожухаров.

Бургаският спектакъл на „Норма“ ще се състои само двадни преди Йоана Железчева и компания да се появят със същата постановка наоперния фестивал „Сцена на вековете“ във Велико Търново, който Държавна опера –Бургас имаше честта да открие тази година.            

Операта „Норма“ е сред най-известните произведения наиталианския композитор Винченцо Белини. Тя е известна с най-впечатляващата ария– „Каста дива“. Самата творба се определя като критерий за красиво пеене„белканто“ и съчетание на лирика и трагедия.

Белини създава произведението си потворбата на Александър Суме „Норма, или Детеубийството“. Авторът е вдъхновен данапише „Норма“ от своя либретист Романи и от най-добрата певица на своето време– Джудита Паста. Въпреки че премиерата й се проваля, второто й представление еистински фурор.

Това е най-ценната творба на Белини. В либретото е заложеналегентада за поробената от римляните Галия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега