Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Делото за убийството на рускинята Наталия влезе в Апелативния съд

Делото за убийството на рускинята Наталия влезе в Апелативния съд

Подсъдим за престъплението е 57-годишният Димитър Радев - приятел на жертвата.

Делото за убийството на рускинята Наталия Стаматова влезе в Апелативния съд. Подсъдим за престъплението е 57-годишният Димитър Радев - приятел на жертвата, който пледира невинност и поиска отмяна на наложената от Окръжния съд присъда от 15 години затвор. Адвокатът на семейството на жертвата пък поиска увеличение на наказанието.

Припомняме Ви, че Наталия Стаматова почина през октомври 2015-а година. Двамата с Димитър Радев се събрали на по чашка в нейното жилище, но в един момент помежду им възникнал конфликт. Подсъдимият започнал да удря жертвата си с юмруци в главата и я хвърлил на пода. В следствие на побоя тя получила тежка черепно-мозъчна травма. Наталия издъхнала още преди медицинският екип, повикан от Димитър, да се отзове на сигнала.

Окръжният съд призна Радев за виновен и постанови наказание от 15 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Подсъдимият бе осъден и да заплати на децата на жертвата неимуществени вреди в размер на по 70 000 лева. В рамките на днешното заседание, прокуратурата поиска потвърждаване на присъдата.

Представителят на държавното обвинение отхвърли опита да се лансира версията за друг извършител, който е бил в апартамента наубитата жена по време на пиянския скандал, довел до фаталния изход. Прокурорътот Апелативна прокуратура  посочи, че къммомента на престъплението е установена концентрация на алкохол в кръвта на пострадалата /3,92промила/, а  на подсъдимия /3,07 промила/.

Адвокатът на гражданските ищципледира за увеличаване на наказанието до 20 години, като подчерта, чепрестъплението и извършено с особена жестокост и след като мъжът е нанесълмногобройните удари е заключил вратата на жилището й. Той изтъкна и други аргументи: многобройните осъждания на подсъдимия, дори и за неплащане наиздръжка на малолетното си дете, показанията на свидетели, че 56-годишната НаталияСтаматова била подлагана на системен физически тормоз от страна на Радев зарадиревността му, причаквал дори съседи по градинки, за да се саморазправя и самитете се страхували от него.

Адвокатът на Радев пледира заотмяна на присъдата и за признаването на клиента му за невиновен, като оспорисвидетелските показания на полицаи и се опря на съдебно–медицинската експертиза,в която липсвали данни за наранявания по ръцете на Радев с оглед нанесените сюмруци удари върху жената. Освен това на местопроизшествието имало три чаши,което не изключвало вероятността за трети човек в апартамента, но по тазиверсия не билоработено.Димитър Радев поиска да бъдеоправдан и заяви, че не е убиец. Отрече да е бил на местопрестъплението и да еудрял жената, с която е живеел на семейни начала.

Съдът счете делото за изяснено иго обяви за решаване.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега