Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ден на отворените врати в Съдебната палата в Бургас

Ден на отворените врати в Съдебната палата в Бургас

Съдебната палата в Бургас организира Ден на отворените врати. Той ще се проведе днес, 15-и април, между 10 и 16 часа. Домакини на събитието са Апелативен съд Бургас, Апелативна прокуратура Бургас, Окръжен съд Бургас, Окръжна прокуратура Бургас, Районен съд Бургас, Районна прокуратура Бургас и Административен съд Бургас.

Съдебната палата в Бургас организира Ден на отворените врати. Той ще се проведе днес, 15-и април, между 10 и 16 часа. Домакини на събитието са Апелативен съд Бургас, Апелативна прокуратура Бургас, Окръжен съд Бургас, Окръжна прокуратура Бургас, Районен съд Бургас, Районна прокуратура Бургас и Административен съд Бургас.

Тази година инициативата се провежда под патронажа на Висшия съдебен съвет в рамките на проект „Укрепване на капацитета на ВСС за по-добро управление на комуникационните процеси и повече прозрачност в дейността на съдебната система“, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“ 2007 – 2013 г.

По традиция съдебните институции в Бургас посвещават Деня на отворени врати на годишнината от приемането на Първата Българска конституция - 16 април, който се чества освен като Ден на Българската конституция и като професионален празник на юристите и на съдебните служители. С многобройните събития в Съдебна палата Бургас те ще представят работата си и ще обяснят на посетителите как функционира съдебната власт.

На официалното откриване на Деня на отворени врати ще присъства Юлиана Колева, член на ВСС и председател на Комисията по правни въпроси. На него бъдат обявени резултатите от конкурса за ученическо есе „Познатата и непозната съдебна власт“, в който се включиха 30 ученици от населени места в Апелативния район – от Бургас, Несебър, Поморие, Средец, Сливен и Ямбол. Техните творби са оценени от комисия в състав представители на проектния екип, фирмата изпълнител на дейността и магистрати.

„Съдебният контрол – три и двуинстанционни дела, контрол на съдебните актове“ е темата на лекция, която ще изнесат пред ученици съдия Емилия Нашева – заместник –председател на Апелативен съд Бургас и прокурор Йовита Григорова – говорител на Апелативна прокуратура Бургас.

В рамките на Деня на отворени врати посетителите в Съдебна палата Бургас ще наблюдават информационни видеоклипове за съдебната система, предоставени от Висшия съдебен съвет. В Съдебната палата ще гостува и документалната изложба “100 години Районен съд Малко Търново“, създадена по повод миналогодишния му юбилей.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега