Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ден след оставката: Бисер Петков остава министър на труда и социалната политика

Ден след оставката: Бисер Петков остава министър на труда и социалната политика

Той получи подкрепата на родители и на синдикатите.

Бисер Петков остава министър на социалната политика. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Измир, ден след като прие оставката му.

"Винаги сме работили прекрасно със семействата на деца с увреждания и заради исканията им оставям Бисер Петков като министър на труда и социалната политика", допълни премиерът. По думите му, той се справял добре, въпреки протестите на родителите на деца с увреждания, които станаха повод Петков да изяви желание да напусне поста си.

"Не мога да гледам това, при положение, че за социална политика през 2018 г. са дадени много повече пари, отколкото в бюджета за 2016 или 2017 г. Щом протестиращите могат да работят с него - да работят. Сега, ако сложим нов министър, ще има конфликт. Всички сме добронамерени и целта е въпросът да бъде решен", категоричен бе премиерът. Бойко Борисов заяви още, че очаква съвместни конкретни предложения за решение на проблемите от страна на Бисер Петков и протестиращите.

Междувременно, по-рано днес бе обявено, че  синдикатите са изпратили писмо до Борисов в защита на социалния министър. „Бисер Петков е един от много добрите министри в този кабинет. Той успя да намери диалога и с бизнеса, и със синдикатите. Протестиращите майки на деца с увреждания не искат неговата оставка, а решение на проблема“, категоричен беше президентът на КНСБ Пламен Димитров в телевизионно интервю за bTV.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега