Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Депутатите приеха на второ четене новия Закон за МВР

Депутатите приеха на второ четене новия Закон за МВР

Депутатите приеха на второ четене промените в Закона за МВР, съобщават от Народното събрание. Тези изменения ще се отразят върху специалните разузнавателни средства, структурите на ДАНС и трансферът на химическите вещества.

Депутатите приеха на второ четене промените в Закона за МВР, съобщават от Народното събрание. Тези изменения ще се отразят върху специалните разузнавателни средства, структурите на ДАНС и трансферът на химическите вещества.

С влизане в сила на новия закон, Агенция "Технически операции" ще бъде оглавявана от председател, който се назначава с указ на Президента по предложение на Министерския съвет. За председател и заместник-председатели на Държавна агенция "Технически операции" ще могат да бъдат назначавани лица, които притежават не по-малко от 10-годишен юридически стаж или професионален стаж в службите за сигурност или в службите за обществен ред – за председателя, и не по-малко от 7-годишен юридически стаж или професионален стаж в службите за сигурност или в службите за обществен ред – за заместник-председателите.

Прецизират се разпоредбите, отнасящи се до реда и условията за издаване на документи за износ, внос и трансфер на химическите вещества и техните прекурсори в обхвата на Конвенцията за забрана на разработването, производството, натрупването и употребата на химическо оръжие и за неговото унищожаване.

Това предвиждат промените в Закона за забрана на химическото оръжие и за контрол на токсичните химически вещества и техните прекурсори, внесен от Министерския съвет, който парламентът прие на второ четене.

В преходните и заключителните разпоредби на законопроекта се предвиждат изменения в редица закони, регламентиращи правомощия от материалната компетентност на министрите на икономиката, на енергетиката и на туризма, произтичащи от новата структура на Министерския съвет, приета от Народното събрание на 7 ноември 2014 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега