Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Депутатите решиха: В Бургас ще има факултет по "Обществено здраве"

Депутатите решиха: В Бургас ще има факултет по "Обществено здраве"

Сагата с гласуването на решението за откриване на факултет по “Обществено здраве и здравни грижи“ към бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров” приключи. Днес в пленарна зала депутатите приеха с пълно мнозинство предложението, което вече бе подкрепено от постоянните парламентарни комисии по образование и наука, и по здравеопазване.

Сагата с гласуването на решението за откриване на факултет по “Обществено здраве и здравни грижи“ към бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров” приключи. Днес в пленарна зала депутатите приеха с пълно мнозинство предложението, което вече бе подкрепено от постоянните парламентарни комисии по образование и наука, и по здравеопазване.

Впоследната от ПП ГЕРБ - Бургас има двама представители, д-р Галина Милева и СемирАбу Мелих, които активно работиха по темата.„Радвамесе, че стотици бъдещи студенти скоро ще прекрачат прага на учебното заведение.Всички видяха пред какви трудности бяхме изправени, как от трибуната на НСневеднъж търсихме диалог и задавахме въпроси на ресорните министри какво сеслучва с Факултета по „Обществено здраве и здравни грижи”, защо се пренебрегваи бави финализирането на този процес. Това, че всички се обединихме околоднешното решение е нещо наистина много важно за целия регион”, коментира народниятпредставител д-р Галина Милева след гласуваното решение в НС.

„Убеденсъм, че ще има голям интерес от страна на бъдещите студенти, които щепредпочетат Бургас за получаване на нужната квалификация. Амбицията ни е тезикадри да останат да работят в града”, каза бургаският депутат Семир Абу Мелих.

Неведнъжкметът на община Бургас Димитър Николов също е заявявал категорично необходимосттаот създаването на подобен факултет в морския град. Той ще отговори на широкитеобществени потребности от създаването на нов тип професионалисти по здравнигрижи и медико-социални дейности.

Не напоследно място притокът на нови студенти ще допринесе за утвърждаване на Бургаскато академичен център и за развитието на града и на Югоизточен регион. Вкапиталовата програма на Община Бургас за 2012 г. бе заложена сумата от 200 000лв.  за осъществяване настроително-монтажни дейности по построяването на сградата на факултета.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега