Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Депутатите ще гласуват идея за 15% данък върху лотарията

Депутатите ще гласуват идея за 15% данък върху лотарията

Народният представител от групата на БСП – Георги Кадиев внесе в парламента предложение за промяна в Закона за хазарта, съобщава ИА „Стандарт“. В новия проект се предвижда данък от 15 процента върху всички залози в бинго залите, както и лотарийните игри. 20% пък ще бъде налогът върху събраните такси и комисионни за участие в организирани турнири в казина или игрални зали, в случай, че предложението бъде прието.

Народният представител от групата на БСП – Георги Кадиеввнесе в парламента предложение за промяна в Закона за хазарта, съобщава ИА „Стандарт“.В новия проект се предвижда данък от 15 процента върху всички залози в бингозалите, както и лотарийните игри. 20% пък ще бъде налогът върху събраните таксии комисионни за участие в организирани турнири в казина или игрални зали, вслучай, че предложението бъде прието.

Обмисля се и промяна в годишната вноска, коятоорганизаторите на хазартни игри ще заплащат за борба срещу пристрастявания къмзалаганията. В хазната ще влизат вместо 5 000 лв. – по 10 000 лв.годишно. Що се отнася до лотарийните билети – те ще придобиятстатут на ценни книжа, издавани от държавата.

Обсъжда се и промяна в устройството на Държавната комисия по хазарта. Законопроектътпредвижда поне двама от общо четиримата членове да са с юридическо образование.

"Приветстваме предложените промени в частта им, която разширява режима на облагане. Ако те бъдат приети, в хазната ще влязят 2 млн. лв. повече", коментират от Държавната комисия по хазарта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега