Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Десет източника на мазнини, които помагат в борбата с килограмите

Десет източника на мазнини, които помагат в борбата с килограмите

Изследвания сочат, че изключването на мазнините от хранителния режим не само не помага за по-добри резултати, но може и да навреди на организма ни.

Традиционното разбиране за диетите за отслабване е, че човек трябва да елиминира мазните храни от менюто си. Изследвания обаче сочат, че изключването на мазнините от хранителния режим не само не помага за по-добри резултати, но може и да навреди на организма ни.

Разковничето се крие не в избягването, а в консумирането на правилните храни с високо съдържание на мазнини. Предлагаме Ви десет полезни за тялото и фигурата Ви продукти, богати на мазнина, подбрани от редакторите на портала “Healthista”.

1. Кокосът е подходящ източник на полезни мазнини. Те се съдържат в млякото, в ядката му. Добива се както масло, така и олио, които са с висок процент на водоразтворимост, т.е. усвояват се директно от организма, вместо да се трупат тялото ни. Освен това, начинът на абсорбиране на този тип мазнини забързва метаболизма с 15%.

2. Авокадото напоследък е обект на дебати по отношение на полезността му, но едно е сигурно - този плод е полезен за регулиране на холестерола. Някои изследвания показват, че е добро решение и при хранителен режим за отслабване, тъй като съдържат ненаситени мастни киселини.

3. Сьомгата, богата на Омега-3 също е полезна за Вашия нов хранителен режим по пътя към мечтаната фигура. Наблегнете на дивите риби, тъй като отглежданите в развъдник често съдържат по-малко от ценните хранителни вещества.

4. Маслото Гхи е едно от съкровищата на Източната култура. То представлява пречистено масло, добито от сметана, без съдържание на вода и сол. Скорошни изследвания показват, че пречистените, натурални млечни мазнини помагат в борбата с килограмите, тъй като съдържат витамините А, Е и К, както и специфична киселина, която също оказва влияние върху фигурата Ви.

5. Зехтинът отдавна е познат като една от най-полезните мазнини в кухнята. Той е здравословна, ненаситена мазнина, която тялото ни по естествен път приема, разгражда и изхвърля. Подходящ е както за дресинг на салати, така и за готвене.

6. Лененото масло също съдържа Омега-3. На пазара вече има ленено олио, което може да се използва като дресинг за салати, подправка за сладки и солени закуски.

7. Макадамията балансиран източник на Омега-3 и Омега-6 в най-подходящото за тялото ни съотношение. Тези ядки съдържат и полезни ненаситени мазнини, които регулират “лошия” холестерол и спомагат за редуциране на теглото.

8. Бадемите са сред ядките, които специалистите препоръчват заради алкалността им. Те нямат добро съотношение на Омега-3 и Омега-6, но изобилието от полезни хранителни вещества ги прави полезни в малки дози.

9. Жълтъците в птичите яйца се завърнаха в редиците на полезните храни, в това число и в хранителните режими за отслабване. Те съдържат витамините А, D, Е и К, както и други полезни за тялото вещества и помагат за забавянето на усвояването на протеини.

10. Маслата от ядки също могат да бъдат полезни, но ако си ги приготвите у дома, сами. Ако нямате тази възможност, потърсете биопродукти, които са приготвени по правилен начин, на правилната температура и не съдържат допълнителни, и често вредни, вещества. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега