Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Десетки населени места са без ток заради снега

Десетки населени места са без ток заради снега

Снегът предизвика усложнения в цялата страна.

15 населени места в общините Пазарджик, Панагюрище и Септември нямат ток заради аварии, предизвикани от снеговалежите. Навсякъде са изпратени екипи на EVN, за да отстранят повредите.

В пазарджишките села Алеко Константиново, Дебръщица и Црънча токът спрял през нощта и оттогава стотици хора са на тъмно и студено, предава Нова телевизия. Скъсан далекопровод е причината за спрелия ток в Пазарджишко. Огромен бор се е стоварил под напора на снега и е паднал върху жиците.

Във връзка със зимната обстановка министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков свика съвещание на междуведомствения щаб. Ситуацията по пътищата е усложнена.

От ведомството уверяват, че към момента няма бедстващи хора. Няма и затворени пътища за леки автомобили, съобщи министър Нанков за ефира на БНТ. На места са наложени ограничения за тежкотоварните коли.

Над 1700 машини са ангажирани със зимното почистване в страната, каза министърът и призова хората да тръгват на път, подготвени при зимни условия и ако нямат спешни причини, да отложат пътуването.

Възстановено е пропускането на товарни автомобили през граничния пункт Кулата – Промахон на изход от България. На пункта Илинден – Ескохи гръцките гранични власти пропускат леки и товарни автомобили само с вериги. На останалите пунктове с Гърция преминаването е нормално, информират от МВР.

Възстановено е пропускането на товарни автомобили в двете посоки и през ГКПП Гюешево - ГКПП Деве баир. Продължава да е интензивен трафикът на товарни автомобили на българо-турската граница. На ГКПП Капитан Андреево има около 5 км от чакащи камиони на изход, на Лесово са около 2,5 км.

Граничните пунктове със Сърбия са проходими при зимни условия. На пунктовете с Румъния трафикът е нормален.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега