Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Десетки хиляди шестваха в Бургас

Десетки хиляди шестваха в Бургас

Хиляди бургазлии се включиха в празничното посрещане на Деня на славянската писменост, българската просвета и култура. Шествието премина през главните улици "Александровска" и "Богориди", за да достигне открита сцена "Охлюва", където в 11 часа започна празничния концерт „Българино, знай своя род и език”.

Хиляди бургазлии се включиха в празничното посрещане на Деня на славянската писменост, българската просвета и култура. Шествието премина през главните улици "Александровска" и "Богориди", за да достигне открита сцена "Охлюва", където в 11 часа започна празничният концерт „Българино, знай своя род и език”.

В шествието се включиха ученици от 31 училища, деца от 24 детски градини, студенти от двата бургаски университета, преподаватели и представители на културни институции в Бургас, както и кметът Димитър Николов и трима министри - бургазлийките Ивелина Василева и Зорница Русинова, както и Лиляна Павлова. Градския празник уважиха още зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, депутатите Димитър Бойчев и Диана Йорданова, председателят на местния парламент Костантин Луков, много общински съветници.

Шествието бе предвождано от представители на бургаското духовенство. След тях, шествието поведоха академичният съвет и студентите от бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров”, следвани от най-малките граждани на града – възпитаниците на детските градини. Участие в манифестацията взеха не само настоящи ученици на бургаските учебни заведения, но и вече отдавна завършили бургазлии. Хиляди други жители и гости на града бяха излезли, за да видят грандиозната манифестация.

Към шествието се присъединиха и представителни блокове на Регионалния инспекторат, Кукления театър, Регионалния музей и т.н. Улиците на Бургас бяха огласени от „Върви народе възродени“ и други химни, изпълнявани от бургаския духов оркестър.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега