Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Десетокласници от математическата и френската гимназии посетиха Съдебната палата

Десетокласници от математическата и френската гимназии посетиха Съдебната палата

Първоначално учениците бяха инструктиране за реда, по който се допускат гражданите в сградата и правилата за вътрешен ред на съда.

Десетокласници от ПМГ "Акад. Никола Обрешков" и ПГРЕ "Г.С.Раковски" посетиха Съдебната палата в Деня на отворените врати, организиран от Бургаските апелативен и административен съд. Първоначално учениците бяха инструктиране за реда, по който се допускат гражданите в сградата и правилата за вътрешен ред на съда.

Младежите научиха, че за да влязат в Съдебната палата трябва да представят документ за самоличност, след което подлежат на проверка с технически средства. В зала №2 на Апелативния съд десетокласниците се запознаха с начина, по който се разпределят делата в институцията. зам.-председателят на Апелативен съд – Бургас съдия Пламен Синков обясни, че случайният принцип гарантира справедливостта и елиминира корупционните възможности.

Пред младата аудитория магистратът в реално време разпредели две от постъпилитевъззивни наказателни дела. Той обясни, че това се случва съобразно поредносттана постъпването, по електронен път, използвайки софтуер за случайноразпределение на делата, предоставен от Висшия съдебен съвет.

Възпитаниците на ПГРЕ посетиха и Административен съд – Бургас, където присъстваха на заседания по двекасационни дела. През втория учебен срок магистрати от Административен съд –Бургас изнасяха открити уроци в учебното заведение и днес гостите успяха давидят своите лектори в работна обстановка на съдийската банка. Председателят насъдебния състав поясни за присъстващите в залата ученици мястото и ролята навсеки участник в едно административно производство.

По традиция инициативата „Ден на отворените врати“ сепровежда по повод 16 април Денят на Българската конституция и професионаленпразник на юриста. Денят на отворени врати цели подобряване прозрачността вдейността на съдилищата, повишаване информираността на младите хора за работатана съда и изграждане на доверие в съдебната система.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега