Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Детска градина за чудо и приказ замени бараките в Банево

Детска градина за чудо и приказ замени бараките в Банево

Приказната нова детска градина на квартал Банево отвори врати днес. Лентата прерязаха кметът на Община Бургас Димитър Николов и директорката на ЦДГ „Синчец“ 21 Христина Карабахчиева, а децата от градината зарадваха своите гости с празнична програма от песни и танци.

Приказната нова детска градина на кварталБанево отвори врати днес. Лентата прерязаха кметът на Община Бургас ДимитърНиколов и директорката на ЦДГ „Синчец“ 21 Христина Карабахчиева, а децата отградината зарадваха своите гости с празнична програма от песни и танци. Два чисто нови павилиона с топла връзкамежду тях и модерна архитектурна визия ще заменят досегашните три стари иамортизирани бараки, строени през 60 – те години за работнически общежития.

Единияте административен блок с физкултурен салон, кухня и помещения за 1 градинскагрупа, а другият е павилион, предназначен за 2 групи. Павилионите са обзаведенис нови детски легла, мебели и кухненско оборудване. Извършено е благоустрояване и озеленяване на дворнотопространство, а на площадката са монтирани чисто нови детски съоражения, отговарящи навсички съвременни изисквания за безопасна игра и снабдени с ударопоглъщаща настилка.

„Новите павилиони са с въведени мерки заенергийна ефективност, с монтирани слънчеви панели на покрива и комбиниранкотел на газ и дизелово гориво, които ще редуцират сметките за ток през лятотои зимата. Банево е един от най-бързо развиващите се бургаски квартали, длъжнисме да мислим в перспектива и затова смятаме след септември да разкрием и 1яслена група“, сподели кметът Димитър Николов.

„След 2 седмици ще стартираме цялостнатареконструкция на училището и читалището в Банево, а след месец ще започнеполагането на новата канализация на квартала. Вече имаме одобрени средства отМОСВ за прокарване и на новия водопровод. Старите работнически общежития, вкоито досега се помещаваше детската градина ще превърнем в модерен пенсионерскиклуб за възрастните хора от квартала“, допълни още кметът Николов.

Модерната детска градина е изградена съссредства на Община Бургас и е на стойност 1 500 000 лв. На събитието присъстваха още зам.-кметът ЙорданкаАнаниева, териториалният директор на район „Освобождение” Мария Михалева, кметскиятнаместник на кв. Банево Манчо Дончев, много родители и деца.

Още снимки може да намерите на официалната ни фейсбук страница!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега