Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Детско полицейско управление" - Поморие гостува на Летище Бургас

"Детско полицейско управление" - Поморие гостува на Летище Бургас

Днес младите служители на реда се запознаха с мерките за сигурност, прилагани от пристигането на пътници и товари до тяхното излизане или напускане на Летище Бургас.

Строени, екипирани и изпълнени с ентусиазъм, 42-мачетвъртокласници от СУ "Иван Вазов" - гр. Поморие днес проведоха един отнай-интересните си учебни часове. Занятието се състоя на Летище Бургас, каточаст от двугодишната превантивна програма на МВР - "Детско полицейскоуправление".

От началото на учебната година всеки петък, заедно с полицейски инспектор Георги Димитров от Районноуправление – Поморие,  децата се учат как да се движат безопасно, как дапазят себе си и околните, да оказват долекарска помощ и строго да следят занарушения на закона.

Днес младите служители нареда се запознаха с мерките за сигурност, прилагани от пристигането на пътниции товари до тяхното излизане или напускане на Летище Бургас. За атрактивния уроксъдействие оказаха началник група „Летищна сигурност” Иван Недялков ислужителите от гранична полиция и граничен контрол. Те разказаха повече запаспортните проверки и контрола на багажи.

Малчуганите имаха възможността да сеснимат и докоснат с истински самолет, но най-голям интерес предизвикаспециализираното служебно куче Нерон. Освен отлично изпълнение на команди,кучето демонстрира и безпогрешни умения за откриване на взривно вещество.

В края на месеца предстоивътрешен изпит, на който за учениците от "Детскополицейско управление" ще демонстриратнаученото до момента.Програмата се осъществява впартньорство с Община Поморие и Местната комисия за борба с противообщественитепрояви, като за постигането на поставените цели ще спомагат експерти от „Охранителна”,„Пътна” и „Криминална полиция”, психолози от МВР, специалисти от БЧК и духовнилица.

Основната цел на проекта е чрез игри и забавления учениците да бъдаттеоретично и практически подготвени за справяне в трудни ситуации.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега