Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Деца програмисти ще строят роботи в Бургас

Деца програмисти ще строят роботи в Бургас

Детската академия по програмиране към Бургаски свободен университет, съвместно с Община Бургас, планира да задейства проект за създаване на Школа по роботика в града. Този проект обсъдиха основателите на школата с кмета Димитър Николов на специална среща днес. По време на разговора се роди и още една идея - в града да се организира турнир по програмиране.

Детската академия по програмиране към Бургаски свободен университет,съвместно с Община Бургас, планира да задейства проект за създаване на Школа пороботика в града. Този проект обсъдиха основателите на школата с кмета ДимитърНиколов на специална среща днес. По време на разговора се роди и още една идея- в града да се организира турнир по програмиране.

Идеята на школатапо роботика към АТП е децата да се учат не само да сглобяват роботи, но и да гипрограмират. Така в процеса на работа, възпитаниците на академията не просто щесе учат да разработват роботи, но биха могли на практика да приложатиновативните си идеи.

Академията за деца е национална образователна инициатива на Telerik Kids Academy, която цели да събуди и запази интереса на учениците към компютърното програмиране и да подготви следващите български шампиони по информатика. Обучаемите участват в онлайн състезания, официални турнири и се готвят за национални и международни олимпиади.

Детскатаакадемия по програмиране в Бургас работиот две години и в момента има 60 възпитаници – ученици в четвърти и по-горнитекласове, които сериозно и мотивирано усъвършенстват своите умения впрограмирането. Участието и печеленето на медали от Национални състезания итурнири са свързани с възможности за успешна реализация след завършване насредно образование: прием в престижен Университет и отличен кариерен старт идобра професионална реализация.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега