Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Джаз в Бургас" се завръща през юли и август

"Джаз в Бургас" се завръща през юли и август

Откриването е поверено на „Бургас Биг Бенд“, с диригент Христо Кожухаров. Първите акорди ще прозвучат на 10-и юли, от 18 часа, пред Експозиционен център "Флора".

За втора поредна година Бургас ще бъде "окъпан" в джаз ритми. Фестивалът "Джаз в Бургас" се завръща, като акцент в тазгодишното издание ще бъде любовта към музиката и изкуството. Музикалното събитие ще се проведе на 10, 11, 12 юли и 4-и август. Откриването е поверено на  „Бургас Биг Бенд“, с диригент Христо Кожухаров. Първите акорди ще прозвучат на 10-и юли, от 18 часа, пред Експозиционен център "Флора".

Програмата продължава в 20 часа. На същата сцена ще излязат Събин Тодоров /пиано/ и Пламен Димитров /акордеон/, които ще дадат старт на програмата. В 21.30 часафамилия Дончеви и Димитър Семов ще представят за първи път проекта си„Пуф-Паф”.

Любопитен е фактът,че Кирил Дончев /пиано/, Антони Дончев /пиано/ и Георги Дончев /контрабас/,които са съответно баща и синове,никога не са свирили заедно на Бургаска сцена. За да бъдат мелодиитепо-ритмични,тримата са поканили известния наш барабанист Димитър Семов. Джем сешънът еобявен за 23.00 часа.

Програмата за 11 юли ще стартира с невероятен букет отсърцати джазмени, богатнабор от брас-инструменти или накратко „Брас вилидж”. Предвождана отцугтромбониста  Велислав Стоянов,  бандата ще направи разходка из морскатаградина и свирейки в движение ще покани любителите на джаза да се присъединяткъм тях. Обиколката ще приключи на „Флората”, където щафетата ще бъде предаденаотново на Бургас Биг Бенд с диригент Христо Кожухаров.

Програматапродължава с „Jazz&Jokes”.Jazz & Jokesе обяснение в любов, родено от желанието на участниците да разсмиват зрителитепо един нетрадиционен начин,използвайки огромния потенциал на музикалния стил джаз. Неслучайно сред тях садвама джазмени – ВасилПармаков /пиано/и Веселин Веселинов-Еко /контрабас/.

Точно импровизацията стои в основата на проекта и се явява свързващото звеномежду джаз хитовете и забавните моменти. Надиграването е движещата сила, коятотласка напред словесните каламбури,сатиричнитеобрази и ги превръща в жалки карикатури от днешния ден.

Желанието наорганизаторите е „Джаз в Бургас” да се обърне към всички музикални интереси ивъзрастови групи. Затова на 12 юли от 11.00 часа на „Флората”, специално занай-малките любители на музикалния жанр,ще се проведе Джаз за деца – музикален проект на Венци Благоев иприятели. Малчуганите ще имат възможност за първи път да се докоснат доинструментите и истинския дух на джаза, като самите те ще участват вимпровизациите.

Билети се продават в мрежата на Евентим, на каситена: Експозиционен център Флора Бургас, НХК, Държавна опера Бургас, ДТ „АдрианаБудевска“, къщички за сувенири „Морски знаци“, ТИЦ /подлеза на Операта/,Фестивал на пясъчните фигури и „Чайната“.За контакти:0894/898-098 - Маруся Русева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега