Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Диана Йорданова: До 2017-а се очаква ускоряване на икономическия растеж

Диана Йорданова: До 2017-а се очаква ускоряване на икономическия растеж

Основен принос за това ще има ускоряването на растежа на потреблението на домакинствата и подобряване на инвестиционната активност в страната

„До 2017 г. се очаква ускоряване наикономическия растеж от 2,6% до 3,4 %, като основен принос за това ще има ускоряването на растежа на потреблението на домакинствата и подобряване на инвестиционната активност в страната”.Това каза на провеждащата се днес конференция на тема "Висококонкурентенреален сектор за устойчив икономически растеж и заетост" народниятпредставител от ГЕРБ-Бургас Диана Йорданова.

Форумът се организира от Асоциацияна индустриалния капитал в България (АИКБ) и от Групата на работодателите наЕвропейски икономически и социален съвет в двореца "Евксиноград". „Визията ни за управление намираотражение в програмата „Държавност, развитие, справедливост – икономически исоциални приоритети на правителството на Република България". Придържайкисе към националните приоритети, ще осигурим условия за постигане на дългосроченикономически растеж, като политиката на правителството ще продължи да бъденасочена към подобряване на бизнес средата, повишаване на заетостта,ограничаване на безработицата и намаляване на административната тежест”, казаоще Йорданова и посочи основните моменти, даващи заявка за дългоочакваната финансоваи икономическа стабилност.

В икономическата си част програмата се базира на напълно точното разбиране, чекато оставим настрана макроикономическия климат, основната спирачка предбългарския бизнес е необяснимата административна тежест и корупцията, която яследва. „В това отношение предлагаме сравнително ясни и конкретни мерки – изискване запо-бърза работа на администрацията при регистрация на бизнес, отпадане на частот административната тежест при строителство и обновяване на сгради, по-бързарегистрация по ДДС. Всички мерки тук са в правилната посока и между друготоимат двоен позитивен ефект – от една страна, спестяват малко пари и многоглавоболия на бизнеса, а от друга, му позволяват да предложи услугите си напо-конкурентни цени”, каза Диана Йорданова.

„Ако до скоро икономическият растеж се виждаше през призмата на еврофондовете,сега за първи път европейските пари се разглеждат като един от пътищата, носъздаването на среда за иновации се възприема като правдоподобен път наикономически растеж. В това отношение програмата акцентира на  финансиранечрез технологични паркове, активна развойна дейност по приетото от Европейскияпарламент съвместно предприятие "Горивни клетки", държавна активноств областта на клъстерите.  Друг ясен икономически приоритет – туризмът.За там имаме ясни предимства за развитието на сектора като природа,забележителности, ноу-хау, член сме на Европейския съюз. Ако компенсираме там,където има недостатъци – маркетинг, реклама, инфраструктура - секторът ще сеокаже способен да създаде значителен икономически растеж”, категорична е ДианаЙорданова, която е зам.-председател на парламентарната Комисия по бюджет ифинанси.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега