Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дилма Русеф е окончателно отстранена от президентския пост в Бразилия

Дилма Русеф е окончателно отстранена от президентския пост в Бразилия

Процесът по импийчмънт на държавния глава приключи с решение на сената за отстраняването на Русеф от поста, който веднага бе зает от вицепрезидента Мишел Темер. Той вече положи клетва и пое президентството до края на текущия мандат.

По-малко от две години, след като бе преизбрана за президент на Бразилия, Дилма Русеф окончателно напусна институцията и поста. Процесът по импийчмънт на държавния глава приключи с решение на сената за отстраняването на Русеф от поста, който веднага бе зает от вицепрезидента Мишел Темер. Той вече положи клетва и пое президентството до края на текущия мандат.

61 от сенаторите гласуваха за обвиняването на Русеф в нарушаване на бюджетните закони в страната, предава Ройтерс. Едва 20 бяха гласовете в полза на първата жена президент на Бразилия. Дамата се зарече да обжалва решението на сената и да впрегне цялата сила на закона, за да си върне поста.

Междувременно, сенаторите все пак бяха снизходителни и позволиха на отстранения президент да остане в публичната сфера. Очакванията бяха за осемгодишна забрана Русеф да заема какъвто и да било пост в правителствения сектор. Вотът обаче бе близо до загуба за дамата, тъй като 42-ма гласуваха за пълното й отстраняване. При 55 гласа Русеф щеше да напусне изцяло публичната сфера.

Темер направи и първото си изявление, в което обеща да изведе Бразилия от тежката рецесия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега