Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Димитров: Сформирането на Министерство на туризма ще бъде от полза за бранша

Димитров: Сформирането на Министерство на туризма ще бъде от полза за бранша

Сформирането на специализирано Министерство на туризма в рамките на следващото правителство ще бъде от полза на всички в бранша и на икономиката на страната. В това е убеден директорът на „Слънчев бряг“ АД – Златко Димитров. В разговор с репортер на "PoligrafF.net" Димитров коментира равносметката за сезон 2014-а, очакванията за следващата година и значението на широко обсъжданото Министерство на туризма.

Сформирането наспециализирано Министерство на туризма в рамките на следващото правителство щебъде от полза на всички в бранша и на икономиката на страната. В това е убедендиректорът на „Слънчев бряг“ АД – Златко Димитров. В разговор с репортер на PoligrafF.net Димитров коментираравносметката за сезон 2014-а, очакванията за следващата година и значението нашироко обсъжданото Министерство на туризма.

„Тази годинастанахме свидетели на един по-слаб сезон, в сравнение с предходните. Причинитеза това са комплексни – неблагоприятното време, несигурната международна ивътрешна политическа обстановка, слабата туристическа реклама. Сега предстоиизготвянето на подробен анализ по отношение на всички предпоставки. Необходимое, обаче, след това да се направят и важните изводи“, коментира Димитров. Тойподчерта, че всяка година се задават едни и същи въпроси, но отговорите илилипсват, или не водят до промяна.

След анализа щебъде направен и планът за разходите на дружеството през следващата година. Щетрябва да се заложи на някои от по-сериозните проблеми на комплекса катоинфраструктурата, осветлението и безопасността на туристите. Директорът на„Слънчев бряг“ АД изрази надежда, че решаването на политическите проблеми у наси установяването на стабилно управление след предсрочните парламентарни изборище доведат до разрешаване на много от проблемите в туристическия бранш.

„Необходимо епо-кардинално решение и с проблема за статута на туристическите комплекси,какъвто е Слънчев бряг. Едно Министерство на туризма би могло да се заеме срекламата, създаването и управлението на туристическите зони. У нас говорим за14-15% от БВП, падащи се на този отрасъл, за това не е редно туризмът да бъдезахвърлен на опашката на Министерство на икономиката“, коментира Димитров.

По отношение нарешението на Бургаския апелативен съд, директорът на дружеството бе лаконичен:„Приемаме го по начина, по който би трябвало да се приема всяко едно съдебнорешение. Продължаваме да работим, както и досега“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега