Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Димитров: Ще подготвим конкретно предложение за финансиране на КК "Слънчев бряг"

Димитров: Ще подготвим конкретно предложение за финансиране на КК "Слънчев бряг"

Шефът на най-големия курорт у нас определи промените в Закона за туризма като "изключително полезни".

"Бюджетът на Община Несебър за 2020 г. вече е гласуван и приет. С оглед на промените в Закона за туризма от днес, които определям като изключително полезни за развитието на сектора, догодина със сигурност ще излезем с конкретно предложение към Общинския съвет в Несебър за финансиране на най-големия морски курорт у нас". Това коментира пред "PoligrafF" изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД - Златко Димитров.

Както вече Ви информирахме, днес Парламентът прие окончателно Закона за туризма, които на практика задължават местната власт да полага повече усилия за развитието на курортите. По силата на новите текстове, Община Несебър ще трябва да предвиди по-големи инвестиции по отношение на "Слънчев бряг".

Курортът е най-големият в страната ни. Данните на Националния статистически институт сочат, че функциониращите места за настаняване към 2018-а година са били 160, с над 63 хил. легла. Според статистиката на Министерството на туризма пък, курортът "Слънчев бряг" води класацията по брой на нощувките и туристите, като той създава и 20% от приходите от туризъм.

В Бюджет 2020 на Община Несебър, предвидените приходи от туристически данък възлизат на 4 700 000 лева, голяма част от които идват именно от курортния комплекс. Наред с това перо, курортът носи и други приходи за общината си.

"Слънчев бряг от години е неглижиран от Община Несебър като инвестиции, въпреки че носи огромни приходи в бюджета от местни данъци и такси", допълни Димитров, самият който е общински съветник.

Припомняме Ви, че Бюджет 2020 на Община Несебър бе приет в петък. Финансовата му рамка възлиза на 65.2 млн. лева. В капиталовата програма присъства изграждането на велоалеята от Слънчев бряг до СО „Чолакова чешма“. Друг проект, свързан с комплекса, няма.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега