Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Димитър Маринов - актьорът, който прегърна Оскара, с българското знаме в ревера си

Димитър Маринов - актьорът, който прегърна Оскара, с българското знаме в ревера си

Родната "Пепеляшка" в Холивуд ни даде повод за гордост.

За България, тазгодишните награди Оскар бяха едни от най-вълнуващите. И то не заради поредната (вече) номинация на нашенец, а заради факта, че българин най-после прегърна най-голямото отличие в света на киното. И защото се появи на сцената на Долби Тиътър, за да прибере златната статуетка с българския флаг, затъкнат в ревера.

Във филма на годината "Зелената книга", Димитър Маринов играе ролята на Олег - виолончелистът в триото на Дон Шърли. И макар сам да признава, че този образ не е най-централната роля, която е играл в живота си, признава, че е вложил много в персонажа. Не само защото самият той е музикант. И не само защото прави паралелите между руския си герой и себе си. Но и защото смята персонажа за една от балансиращите точки в историята. Именно затова той определя участието си в драматично-биографичната лента като свой "пробив".

Биографията на Маринов е пъстра също като актьорското му портфолио. В детските и младежките си години е част от Младежкия симфоничен оркестър и искрено вярва, че музиката, и по-специално цигулката, е неговото бъдеще. В казармата обаче властите го обвиняват, че е враг на народа. Смятат, че се опитва да избяга на запад. И в крайна сметка той точно това прави, след като успешно завършва НАТФИЗ. Озовава се в страната на неограничените възможности.

Там преминава през всички етапи на емигрантския живот - мие чинии, свири по ресторанти. Но не след дълго актьорският му талант сам започва да си проправя пътя. Повечето му роли са на руснаци, което не е учудващо предвид източноевропейския му произход. И така до прослушването за "Зелената книга". Първоначално той е отхвърлен. Заявяват му, че е "прекалено зрял" за персонажа. Но в последствие го викат обратно и му дават да изиграе Олег.

Пътешествието си по червения килим снощи той нарече своя "миг на Пепеляшка". И неслучайно днес се превърна в една от топ новините в светските хроники. С искреността на малко момче, Маринов не само записа името си като "първия българин получил Оскар", но и като едно от най-скромните лица не само в българските светски среди, но и в Холивуд.

Честито на Димитър Маринов!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега