Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Димов: Къмпингуването трябва да се регламентира и да спре замърсяването на плажовете

Димов: Къмпингуването трябва да се регламентира и да спре замърсяването на плажовете

Той извади три чувала плестмаса от няколко квадратни метра на Корал.

"В Закона за туризма трябва да бъде регламентиранокъмпингуването и да има правила, които да се спазват". Това заяви министърът наоколната среда и водите Нено Димов, който се включи в почистването на плажаКорал като част от кампанията "Да изчистим България заедно".  

"Няма как да си любител на природата и да замърсяваш така. Истинскотоопазване на околната среда започва от главата и сърцето", каза Нено Димов. Той извади три чувала плестмаса от няколко квадратни метра на Корал. В района при плажа имаше видими следи от палатки изамърсяване на метри от морския бряг, а мястото беше превърнато внерегламентирано сметище.

"Опазването на околната среда означава даняма безразборно изхвърляне на боклуци и това трябва дабъде уредено законово. За да сенаучим как да мислим по-природосъобразно, трябва дазнаем каквоказва законът - какво може и какво не може. Това изхвърляне на отпадъци на плажа от къмингуващи определено трябва да бъде забранено",категоричен беше министърът.

Статистиката от събраните отпадъци по време на кампаниятапо години сочи, че те намаляват. През 2013 г. са събрани идепонирани около 26 000 т, а презминалата – под 5 000 т. Това показваустойчивост и е част от мисията на инициативата, смята министърът. 

МОСВ традиционно подкрепя кампанията, като отваря депата за отпадъци задепониране без такси за общините в дните на кампанията.Около 150 служители отцентралната администрация на МОСВ, РИОСВ - София, ИАОС и ПУДООС бяха част отголемия отбор на „Да изчистим България заедно“ и почистиха Ловния парк вСофия. В акцията се включиха изам.-министрите на околната среда и водите Атанаска Николова и Красимир Живков.

За часове бяха събрани около 1 тон отпадъци, които ще бъдат транспортирани скамиони на ПУДООС до завода за боклук. При почистването доброволците сенатъкнаха на различни находки – тротинетка, кантар, матраци  и автомобилнигуми, но най-много бяха фасовете около беседките и пейките.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега