Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес е Международният ден за защита на озоновия слой

Днес е Международният ден за защита на озоновия слой

Всяка година, на 16 септември светът отбелязва Международния ден за защита на озоновия слой. "Празникът" е учреден през декември 1994 г. по решение на Общото събрание на ООН. Изборът на датата не е случаен, тъй като отбелязва годишнината от Монреалския протокол за веществата, които нарушават озоновия слой, подписан през 1987 година.

Всяка година, на 16 септември светът отбелязва Международния ден за защита на озоновия слой. "Празникът" е учреден през декември 1994 г. по решение на Общото събрание на ООН. Изборът на датата не е случаен, тъй като отбелязва годишнината от Монреалския протокол за веществата, които нарушават озоновия слой, подписан през 1987 година.

Озоновият слой е воалът, който предпазва земята от вредното лъчение на слънцето и допуска необходимата за живота светлина и топлина. Без него, слънчевата радиация не би позволила да съществуват живи организми. Това го прави от особена важност за нашия живот, а защитата му - приоритет.

Тазгодишното честване на Международния ден за защита на озоновия слой е белязано от една добра новина. През изминалата седмица бе съобщено, че учени от ООН са доказали статистически, че озоновата дупка е започнала да се затваря, а слоят - да се възстановява. Отслабването му започна през 70-те години на ХХ век и предизвика бурна реакция от страна на обществеността и научните умове.

Регулацията на вредните за слоя вещества, използвани в индустрията и ежедневието ни, явно е дала резултат, твърдят учените, защото от 2000-ната година насам нивата на озон са се повишили с 4%. Това далеч не означава пълно възстановяване на слоя, но говори за положителна тенденция.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега