Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес е Международният ден на биоологичното разнообразие

Днес е Международният ден на биоологичното разнообразие

Регионалната екоинспекция ще отбележи днешния ден с инициативи в Посетителския център „Ропотамо” и в Укритието за наблюдение на птици към Поддържан резерват „Атанасовко езеро“.

На днешния 22-ри май светът отбелязва Международния ден на биоразнообразието. Празникът е част от календара на ООН от декември 2000 година. Тогава Генералната асамблея взема решение да отбележи датата, на която е приета Конвенцията за биологично разнообразие.

Темата на празника тази година е „Биологично разнообразие и устойчив туризъм“. Тя е свързана с един от най-важните икономически отрасли, особено за страната ни и Черноморския регион. Разнообразието на дивите видове и екосистемите, в които те участват, представлява важна основа за туризма.

Много въпроси, които се разглеждат в рамките на Конвенцията за биологичното разнообразие, засягат пряко туристическия сектор. А добре управляван, секторът може да допринесе значително за намаляване на заплахите за биологичното разнообразие, за поддържане или увеличаване на ключови популации от диви животни и растения, включително чрез приходите от туризъм, посочват от Министерството на околната среда и водите.

Регионалната екоинспекция ще отбележи днешния ден с инициативи в Посетителския център „Ропотамо” и в Укритието за наблюдение на птици към Поддържан резерват „Атанасовко езеро“. Вратите на двете екоцентрали са отворени за посетители. Всеки от тях ще може да се запознае с уникалното биологично разнообразие от животински и растителни видове, природни местообитания и да научи повече за провежданите дейности по опазването на дивата природа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега