Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес е международният Ден на майчиния език

Днес е международният Ден на майчиния език

На днешния 21-ви февруари светът отбелязва Международния ден на майчиния език. Празникът е част от календара на ЮНЕСКО от 1999 година и има за цел да отбележи значението на езиковите и културни различия между народите по света. Тази година инициативите ще бъдат свързани с образованието и обучението.

На днешния 21-ви февруари светът отбелязва Международния ден на майчиния език. Празникът е част от календара на ЮНЕСКО от 1999 година и има за цел да отбележи значението на езиковите и културни различия между народите по света. Тази година инициативите ще бъдат свързани с образованието и обучението.

Темата на тазгодишния Международен ден на майчиния език е "Качествено образование, език на обучението и резултатите от него". Тя е свързана с образоването на личности и групи на родния им език, значението и резултатите, които подобно обучение може да постигне. Инициативите са ориентирани най-вече към населението в изоставащи страни, малцинствата и селското население.

Целта на програмата на ЮНЕСКО е да се осигури качествено образование на роден език във всички краища на света, най-вече в регионите, където грамотността е особено ниска, най-вече заради липсата на адекватно обучение на майчиния език. Основното мото е "Ако не разбираш езика, как ще се научиш?". Специалистите смятат, че адекватното обучение и подготовка са ключови за устойчивото развитие в световен мащаб и във всички сфери на обществения живот.

Инициативите на световната организация са насочени и към богатото и разнообразно интернет съдържание на майчин език. Ориентирани са към създаването и поддържането на библиотечно и енциклопедично съдържание, медийни и комуникационни канали на роден език в световната мрежа. Според специалистите, това ще допринесе за грамотността и образоваността в регионите, където те изостават.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега