Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес започна изграждането на бизнес център за 60 млн. евро в ж.к. "Славейков"

Днес започна изграждането на бизнес център за 60 млн. евро в ж.к. "Славейков"

Комплексът ще се простира на 35 дка и се очаква да бъде готов до 3 години.

Днес бе направена първата копка на модерен бизнес център, който ще комбинира офисни и жилищни площи. Проектът носи името "Central Park Burgas" и стойността му е 60 млн. евро. Комплексът ще се намира в ж.к. "Славейков" и се очаква да бъде готов до 3 години.

Проектът включва три жилищни сгради с общо 690 апартамента, три офис сгради с капацитет до 5 000 работни места, подземен паркинг на две нива с общ капацитет 1 555 места. Всичко това ще се простира на 35 дка - 200 000 кв.м застоена площ, 150 000 кв.м бизнес и жилищни сгради, две подземни нива с паркоместа по 25 000 кв. м. Районът, в който е ситуиран комплекса, е до парк Изгрев, новостроящата се спортна зала и търговски център. 

При изграждането на Central park ще бъдат приложени най-модерните еко технологии. Сградите ще бъдат оборудвани с соларни панели, енергоспестяващи лампи и система за събиране е преработване на дъждовната вода, която след това ще се използва за битови нужди. Външното пространство ще бъде изпълнено с богата и разнообразна растителност.

На днешната церемония присъстваха арх. Димитър Шаренков от проектантския екип, адв. Мартин Богдев от името на инвеститора, зам.-кметовете инж. Чанка Коралска и Красимир Стойчев, Валентин Люцканов от Областна администрация - Бургас.

"Това е сериозна инвестиция за нашия град. През последните години целта на Община Бургас бе да създаде такива урегулирани имоти, в които да има възможност да се строи без това да пречи на комфорта на гражданите. Тук ще се роди един модерен бизнес център, в който ще има и от така търсените от чуждите IT и аутсорсинг компании големи офис площи. Това ще осигури нови работни места, което е добре за развитието на икономиката в града", каза инж. Чанка Коралска.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега