Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес изтича срокът за внасяне на здравните осигуровки на абитуриентите

Днес изтича срокът за внасяне на здравните осигуровки на абитуриентите

Завършилите младежи, ще трябва да внесат парите за месеците, в които държавата не е покривала вноските за здраве. В противен случай, те ще загубят здравните си права.

Днес е изтича срокът за внасяне на здравните осигуровки за тазгодишните абитуриенти. Завършилите младежи, ще трябва да внесат парите за месеците, в които държавата не е покривала вноските за здраве. В противен случай, те ще загубят здравните си права. Това обаче не важи за младежите, които са започнали работа веднага след завършване, както и за тези, които са били приети в университет. Ако работодател или родител е изплащал тези вноски, правата на лицето остават непрекъснати.

Припомняме, че за сметка на републиканския бюджет здравно се осигуряват всички ученици, навършили 18 години, до завършване на средното си образование и студентите - редовно обучение, до навършване от тях на 26 години. През останалото време трябва сами да плащат вноските си за здравно осигуряване в размер на 18,40 лева на месец, тъй като съществува възможност да бъдат прекъснати здравноосигурителните им права. Бъдещите студенти, освен че трябва да внесат здравноосигурителните си вноски, трябва предварително и да подадат и осигурителна декларация образец 7.

Срокът за подаването й е 25-то число на месеца, следващ месеца на възникване на задължението за осигуряване от всеки, който не е осигурен на друго основание. Тоест, ако учениците от 1 юли са в това качество и трябва сами да внасят здравноосигурителни вноски, необходимо е до 25 август да подадат в НАП по постоянен адрес Декларация образец 7 „Данни за възникване на задължение за внасяне на здравноосигурителни вноски и за избрания осигурителен доход на основание чл. 40, ал. 5, т. 1 от ЗЗО”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега