Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес откриват изложбата "Из личните архиви на бургаски художници"

Днес откриват изложбата "Из личните архиви на бургаски художници"

Откриването ще се състои от 18:00 часа, като жителите и гостите на града ще могат да я разгледат до 20-и октомври.

Днес откриват изложбата “Из личните архиви на бургаски художници”. Тя е посветена на 65-годишнината от създаването на архивната система у нас. Домакин на експозицията ще бъде галерия “Георги Баев”. Откриването ще се състои от 18:00 часа, като жителите и гостите на града ще могат да я разгледат до 20-и октомври.

Изложбата ще представи документи от архивните фондове на бургаските художници Петко Задгорски, Дечко Стоев, Михаил Николов, Георги Баев, Михаил Ангелов, Тодор Атанасов, Кольо Арабаджиев, Райна Рачева и Генчо Павлов. По време на откриването на изложбата ще бъде представена инициативата на Държавна агенция “Архиви” - “Читател на годината”.

През целия ден на 10 октомври /понеделник/ вратите на Държавния архив (ул. Проф. “Яким Якимов” 7) ще бъдат широко отворени за посетители от различни възрасти. Всички желаещи да се върнат назад във времето ще се докоснат до оригинални и значими документи, които архивът съхранява. Тук ще бъде показан най-старият документ от 1766 г., който вече е на 250 години.

Гостите на архива ще се запознаят с дейността му през годините, ще наблюдават процес на реставрация на документи и дигитализация, ще се запознаят с възможностите, които предлага на потребителите Информационната система на държавните архиви и ще имат шанс да надникнат в архивохранилище, където се съхраняват документите.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега