Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес откриват изложбата "Плакати BIFF 2019" в Магазия 1

Днес откриват изложбата "Плакати BIFF 2019" в Магазия 1

Тя събира в едно всички идейни проекти за рекламна визия на филмовия фестивал.

За втора поредна година организаторите от Бургас филм фест се доверяват на студенти от Националната художествена академия за изработката на рекламната визия на фестивала. Всички идейни проекти ще бъдат показани в изложба "Плакати BIFF 2019".

Експозицията ще бъде открита днес (17 юли), от 18:00 часа, в залата на Магазия 1. Изложбата е с вход свободен. Самият ІV Международен филмов фестивал в Бургас започва в петък (19 юли) с лентата ”Арада”, която се счита за първия пънк филм на Турция.

В момента филмът се показва на международни филмови фестивали. Селектиран е от Музея за изкуство и дизайн в Ню Йорк като част от ретроспектива, посветена на пънк културата. Бургазлии и гостите на града ще имат възможността да го видят от 21:30 часа на Открита сцена "Охлюва".

Режисьор на “Арада” е Му Тунч. В ролите влизат Бурак Дениз; Бюсра Девели; Черан Морай; Дениз Джелиоглу и др. Лентата разказва за Озан - млад пънк изпълнител от Истанбул. Той мечтае да пробие с музиката си в Калифорния. Популярният турски режисьор лично ще представи пълнометражния си филм, в който участва любимата звезда на Турция - Бурак Дениз.

Бащата на Озан - Алтан е бивш музикант, чиято кариера е прекратена. Алтан се притеснява за бъдещето на сина си. По време на деветнадесетия рожден ден на Озан, двамата навлизат в разпален спор. Озан излиза да се види със своя приятел Дениз, който му споменава за круиз пътуващ до Калифорния на следващата сутрин. Озан и приятелката му Лара тръгват из града по партита, рейв клубове и наргиле барове в търсене на билет за круиза.

Фестивалната програма включва още филми от Мексико, Турция, Италия, Испания и Македония. Българското кино ще бъде представено с филмите “Обратната страна на медала” с реж. Николай Урумов, “Брак” с реж. Слава Дойчева, “Сенки” с реж. Виктория Караколева,  “Подарък за баба” с реж. Анна Горанова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега