Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес официално беше открит паметник на Ботев в Бата

Днес официално беше открит паметник на Ботев в Бата

Бюстът на Ботев е поставен върху гранитен постамент, изработен е от врачански камък и се издига на 3.10 м.

Основноучилище "Христо Ботев" в с. Бата днес отбелязапатронния си празник.Подвигът на Ботевата чета бе подобаващо почетен, но от днес обичта към патрона намери още едно проявление - красив монумент в двора на училището. Бюстът на Ботев е поставен върху гранитен постамент, изработен е от врачански камък и се издига на 3.10 м.

Подвигът наБотевата чета бе подобаващо почетен, но от днес обичтакъм патрона намери още едно проявление - красив монумент вдвора на училището.Бюстът наБотев е поставен върху гранитен постамент, изработен е от врачански камък и сеиздига на 3.10 м. Впечатляващата фигура е дело на скулптора Милен Каменов.

Идеята заиздигането на паметника, както и голяма част от дейностите по реализирането ѝ, се дължатна Христо Куманов – възпитаник на ОУ "Христо Ботев" и общественик.Сред основните спомоществователи са Община Поморие, Стоян Палашев и граждани, участвали с финансови средства и с труд. Първите венци и цветя тържествено бяха поднесени пред светлия лик.

"В историята на България има паметни дати. Дати, които ни карат да се гордеем, че сме българи. Днешният ден, посветен на Христо Ботев – патрон на нашето училище, е един от тези дни. Затова всички ние, ученици и учители, се гордеем, че училището ни носи неговото име и се стремим да бъдем достойни последователи на патриотизма и вярата му", така директорът на учебното заведение Петя Стоянова постави началото на богатата празнична програма.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега