Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес почитаме паметта на жертвите на войната по пътищата

Днес почитаме паметта на жертвите на войната по пътищата

Днес отбелязваме Световния ден за възпоменаване на жертвите при пътно-транспортни произшествия. С резолюция на Асамблеята на ООН от 2005 г. денят е обявен да се отбелязва всяка трета неделя на ноември. През тази година датата е 20 ноември.

Днес отбелязваме Световния ден за възпоменаване на жертвите при пътно-транспортни произшествия. С резолюция на Асамблеята на ООН от 2005 г. денят е обявен да се отбелязва всяка трета неделя на ноември. През тази година датата е 20 ноември.

Денът ще бъде почетен с възпоменателна служба в храм-паметник „Свети Александър Невски“ в столицата от 10:45 часа. Пътни полицаи, доброволци от Българския Червен кръст, партньори от Съюза на българските автомобилисти и от други организации подкрепят апела на Националния съвет на религиозните общности в България да не забравяме, че сме отговорни както за своя, така и за живота на познати и непознати, роднини и близки, колеги и приятели, деца и възрастни, пешеходци, пътници, водачи, работници на пътя.

Инициативата се провежда по време на втората част от акция “Зима” и кампанията на пътна полиция „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“, Дните от 9 до 15 ноември са обявени за Седмица за пешеходна безопасност, а 15 ноември – за Ден без пешеходци-жертви на пътя.

Бургаското звено на Сдружение "SOS-ПТП" отбеляза Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП с обучение на ученици от ОУ "Христо Ботев" в гр. Ахелой. Инспектор Хитами, заедно с националния координатор на организацията – Манол Тодоров, посетиха учениците от втори клас, като целта беше да се покажат на децата основните правила за пътна безопасност.

Над петдесет деца се впуснаха в това приключение, като през цялото време взимаха дейно участие в обучението. Освен основните правила за движение по пътищата, децата бяха запознати с това как да се държим като сме на пътя и как да се предпазваме от пътни инциденти. За радост на малчуганите, всички до един преминаха успешно този курс, за което получиха специални дипломи от Инспектор Хитами.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега