Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес стартира данъчната кампания

Днес стартира данъчната кампания

Днес започва данъчна кампания във всички офиси на НАП. Новите годишни декларации за облагане на доходите на физическите лица и за корпоративните данъци бяха публикувани на страницата на приходната агенция още през декември. Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите изтича на 3 май 2016 г. (30 април е в събота, а 2 май е официален почивен ден - Великден).

Днес започва данъчна кампания във всички офиси на НАП. Новите годишни декларации за облагане на доходите на физическите лица и за корпоративните данъци бяха публикувани на страницата на приходната агенция още през декември. Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите изтича на 3 май 2016 г. (30 април е в събота, а 2 май е официален почивен ден - Великден). 

Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно в офиса на НАП по постоянен адрес. До 6-ти януари, обаче, електронните услуги ще работят с данни, актуални към 31.12.2015 г., предупреждават от Агенцията.

В периода от 4-ти до 6-и този месец информационната система за обслужване на клиентите в офисите на НАП също няма да работи. Всички подавани декларации, искания и заявления от клиентите на НАП ще бъдат приемани. Издаването на документи от страна на НАП ще бъде възобновено на 7-и януари.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2016 г., физическите лица могат да ползват и 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 3 май 2016 г.

Във връзка с внедряване на нова електронна система, подпомагаща администрирането на процесите по принудително събиране на публични вземания, събирани от НАП, в периода до 31-ви януари е възможно да има забавяне в сроковете по издаване на удостоверения за наличие или липса на задължения, в случаите когато лицата имат изискуеми задължения. Агенцията препоръчва гражданите да планират своевременно подаването на искане за издаване на такова удостоверение, съобразно със сроковете за предоставянето му.

Информация за деклариране и плащане на данъци и осигурителни вноски граждани и фирми могат да получат в работно време на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега