Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

До 2023-а Бургас ще има модерни библиотека и музей, красив център и практичен транспорт

До 2023-а Бургас ще има модерни библиотека и музей, красив център и практичен транспорт

До 2023-а Бургас ще има модерни библиотека и музей на съвременното изкуство, красиви пространства в центъра и практичен транспорт. Това обещават 26-те инвестиционни проекта, насочени към подобряване на градската среда.

До 2023-а Бургас ще има модерни библиотека и музей на съвременното изкуство, красиви пространства в центъра и практичен транспорт. Това обещават 26-те инвестиционни проекта, насочени към подобряване на градската среда.

От тях 13 са в основния и 13 са в допълнителния списък. Те са разпределени в четири инвестиционни приоритета, насочени към подобряване на градската среда, обобщават от Общината. Първият е свързан със санирането и енергийната ефективност на жилищните и административните сгради в града.

Още тази година би трябвало да приключи и първият етап от проекта "Интегриран градски транспорт", който включва не само системата за превоз на пътници, но и "интелигентното управление на трафика", както и системата за паркиране в града.

Третият приоритет е свързан с междублоковите пространства и градската среда в централната част на града и комплексите "Възраждане" и "Меден рудник". Този приоритет включва и развитието на промишлените зони.

Четвъртият - "Социална инфраструктура", включва три значими групи дейности - образователна, културна и социална инфраструктура. По този приоритет вече се изпълняват или са завършени обекти като обновяване на двора на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" и ОУ "Елин Пелин", сградата на Дома за деца "Ал. Г. Коджакафалията".

Други важни обекти в този приоритет са реконструкция на Културен дом на нефтохимика, Библиотека и музей на съвременното изкуство, Акве Калиде Термополис -  изграждане на музей и културна инфраструктура" и др.

Проектът за повишаване на административния капацитет носи името "Техническа помощ за изпълнение на Инвестиционната програма на Община Бургас", ДБФП № BG16RFOP001-8.001- 0017-С01, финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 -2020 г. Той е с период на изпълнение 90 месеца и по него ще се работи до 2023 година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега