Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

До 50 лева глоба за пиене на открито във Варна

До 50 лева глоба за пиене на открито във Варна

Община Варна обяви война на алкохолния туризъм. С кметска заповед бе забранена употребата на алкохол на открити публични места в града и в близките курортни комплекси, съобщава в. "Монитор".

Община Варна обяви война на алкохолния туризъм. С кметска заповед бе забранена употребата на алкохол на открити публични места в града и в близките курортни комплекси, съобщава в. "Монитор".

Забраната е разписана в средата на миналата седмица от Иван Портних и е влязла в сила веднага заради зачестилите инциденти покрай алкохолния туризъм. Тя е наложена вследствие на множество сигнали и жалби на граждани, международни застрахователни компании и туроператорски фирми и ще е в сила до края на туристическия сезон, съобщи вчера зам.-кметът по сигурността Тодор Иванов, който трябва да следи за изпълнението на разпоредбата.

Той поясни, че под открити публични места се имат предвид най-вече градинки, алеи и паркове, в които туристите си устройват алкохолни оргии и дават лош пример на децата. На нарушителите директно ще се издават актове, а санкциите са фиксирани в наредбата, категоричен е Иванов. Целта на кметската заповед била най-вече да се въведе ред в курортните комплекси. Според общинската наредба за обществения ред, за по-маловажните нарушения, към които спада и обръщането на някоя друга чашка в парка, съгрешилите ще отнасят глоба от 5 лв. до 50 лв.

Подобни глоби се налагат и в други градове. В Перник например надигането на шише на обществено място се глобява с от 20 лв. до 500 лв. Алкохолът е табу в града от миналата година и по улиците в Сливен. Глобите според наредбата при първо нарушение са от 150 лв. до 300 лв. За сметка на това във Велико Търново глоба до 50 лв. може да отнесе всеки пътник, който си отвори биричка в рейса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега