Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

До две седмици пускат АМ "Тракия"

До две седмици пускат АМ "Тракия"

До две седмици "Тракия" ще бъде пусната в експлоатация и гражданите ще пътуват по магистралата до морето, обяви строителният министър Десислава Терзиева. "Изграждането на магистрали остава приоритет и при правителството на Пламен Орешарски", коментира тя пред БНТ.

До две седмици "Тракия" ще бъде пусната в експлоатация и гражданите ще пътуват по магистралата до морето, обяви строителният министър Десислава Терзиева."Изграждането на магистрали остава приоритет и при правителството на Пламен Орешарски", коментира тя пред БНТ.

"Около 2,5 млрд. са инвестирани в пътища през последните години, но републиканската пътна мрежа е в окаяно състояние, затова ще се увеличат парите за ремонт и рехабилитация на пътищата", допълни тя. Министърката обяви, че е възложила на Агенция "Пътна инфраструктура“ да й направи списък с всички пътища, които са в гаранционен срок.

"Макар че АПИ ги контролират, аз искам да знам кои са тези пътища и да направим един специален контрол върху тях, да видим има ли проблеми в качеството на изпълнението. И ако има, моментално да бъдат отстранени от изпълнителя за негова сметка, за да спрем това силно амортизиране на пътищата", категорична бе министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Днес предстои Министерският съвет да вземе решение за лот 2 на магистрала "Струма" и до края на месеца ще започне строителството й, похвали се още тя.Министърът коментира и усвояването на европейските пари в регионалното министерство.Близо 250 млн. лв., които ведомството й очаква да останат неусвоени от оперативната програма "Регионално развитие", ще бъдат вложени в голям инфраструктурен проект.

Десислава Терзиева отказа да даде повече информация, като уточни, че "върху него все още се мисли и се обсъжда".Тя отрече средствата да бъдат вложени за тунела под "Шипка" и спомена, че проектът ще касае нещо съвсем друго.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега