Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

До края на октомври НС ще гласува окончателно измененията в ГПК

До края на октомври НС ще гласува окончателно измененията в ГПК

Промените бяха разгледани в рамките на двудневен форум, който премина под мотото "Правни проблеми по прилагането на Гражданския процесуален кодекс. Възможните разрешения".

Очаква се до края на октомври Народното събрание да приеме на второ четене измененията в Гражданския процесуален кодекс (ГПК). Това съобщи председателят на парламентарната Комисия по правни въпроси Данаил Кирилов. Промените бяха разгледани в рамките на двудневен форум, който премина под мотото "Правни проблеми по прилагането на Гражданския процесуален кодекс. Възможните разрешения".

По време на конференцията бяха разгледани всички аспекти на действащия ГПК и планираните изменения в него. Повечето от обсъжданите в Парламента промени срещнаха подкрепа от страна на участниците във форума. По думите на Кирилов, бяха направени и множество коментари, които ще бъдат взети предвид, при разработването на законопроекта, преди разглеждането му на второ четене в комисията и в Пленарна зала.

"В изминалите два дни се състоя изключително успешна, конструктивна и градивна конференция в отрасъла на гражданско-процесуалната наука. На нея беше направен сериозен анализ на проблемите в 10-годишното прилагане на действащия ГПК и се очертаха възможните решения", коментира Данаил Кирилов.

Част от тях са свързани с приетите на първо четене от Народното събрание четири законопроекта за промени в кодекса, а друга – са в посока на следващи принципни изменения в отделни производства и в кодекса като цяло, уточни председателят на парламентарната правна комисия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега