Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

До края на юли НАП събра с 400 млн. лева повече от миналата година

До края на юли НАП събра с 400 млн. лева повече от миналата година

Приходите от данъци и осигурителни вноски, събрани от НАП за седемте месеца на годината са над 8,1 млрд. лв., което е с 400 млн. лв. повече от постъпленията за същия период на миналата година. Отчитайки и най-ниските нива на т.нар. „задържан“ ДДС за последните 7 години, то реалният ръст на приходите надхвърля 500 млн. лв. спрямо м.г.

Приходитеот данъци и осигурителни вноски, събрани от НАП за седемте месеца на годинатаса над 8,1 млрд. лв., което е с 400 млн. лв. повече от постъпленията за същияпериод на миналата година. Отчитайкии най-ниските нива на т.нар. „задържан“ ДДС за последните 7 години, то реалниятръст на приходите надхвърля 500 млн. лв. спрямо м.г.  Очаква се в края на годината приходите,събирани от НАП да достигнат 14,3 млрд. лв., което е 100% от годишния план, и снад 700 млн. лв. повече спрямо 2013 г.  

Събираемостта на данъка върху доходите нафизическите лица, за седемте месеца достига 1,3 милиарда лева или ръст от над230 млн. лв. спрямо миналата година. Постъпленията от корпоративни данъци санад 960 млн. лв. или увеличение с 10 млн. лв.; приходите от данък върхудобавената стойност са малко над 2 млрд. лв. или увеличение с 86 млн. лв.спрямо края на юли 2013 г.  Приосигурителните вноски общо постъпленията за социални и здравни вноски запериода са 3,4 млрд лв., което е с над 350 млн. лв. повече от миналата година.

„Даннитеми дават увереността да твърдя категорично, че НАП ще събере минимум 100% отпланираните за годината приходи, като този резултат не е случаен. В последните6 месеца създадохме и изпълняваме план за подобряване на събираемостта, в койтосе наложиха и редица извънредни мерки. Трябва да отбележа, че наши действия поникакъв начин не нарушават партньорско отношение към коректния бизнес иподдържането на безпрецедентно ниски нива на т.нар. задържан ДДС“, каза поповод събираемостта изпълнителният директор на агенцията Бойко Атанасов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега