Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

До три чаши кафе на ден удължавали живота

До три чаши кафе на ден удължавали живота

Оказва се, че умерената консумация на ароматната напитка, дори и с премахнат кофеин, води до удължаване на живота и подобряване на здравето.

Две поредни изследвания върху влиянието на кафето върху организма доказват положителните му свойства. Оказва се, че умерената консумация на ароматната напитка, дори и с премахнат кофеин, води до удължаване на живота и подобряване на здравето.

Автори на проучванията са два независими екипа - един във Великобритания и един в САЩ. Според резултатите от изследванията, кафето намалява риска от развитие на болести на черния дроб, кръвоснабдяването и стомашния тракт, предава "Daily mail".

Причината за положителните ефекти обаче не се крие в кофеина, а в други съставки, съдържащи се в кафеените зърна. Сред тях са широко почитаните от специалистите антиоксиданти. Експертите смятат, че различните съединения в кафето потискат възпаленията и подсилват имунната система.

Въпреки убедителните резултати, специалистите подчертават, че те не означават прекомерна употреба. Умерената консумация на до 3 чаши кафе на ден е оптималното количество, което ще ни осигури благоприятните ефекти, без вредните въздействия на енергизиращата напитка.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега