Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Договорихме над 20% по-евтин газ от Русия

Договорихме над 20% по-евтин газ от Русия

Над 20% ще бъде намалена цената на природния газ за България от 1 януари 2013 година. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в Министерския съвет.

Над 20% ще бъде намалена цената на природния газ за България от 1 януари 2013 година. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в Министерския съвет. България и Русия подписаха новия договор за доставка на природен газ между "Булгаргаз" и "Газпром". Страните подписаха и окончателното инвестиционно решение за проекта за газопровод „Южен поток“ в Министерски съвет. Подписи под документа сложиха Алексей Милер и изпълнителният директор на БЕХ Михаил Андонов в присъствието на премиера Бойко Борисов в Гранитна зала.

Строителната дейност ще започне малко по-късно, но решението свидетелства, че и двете страни са на етапа на реализирането на проекта, каза Милер и посочи, че така България става играч  на газовия пазар. Това са и значителни постъпления в бюджета на България от транзитни такси.  63 млрд.  куб. метра газ е мощността на газопровода. През декември 2015 година ще започнат доставките на руски газ за България.

Цената на синьото гориво от януари 2013 година ще бъде най-ниската за страни от тази категория. Това беше направено благодарение на стратегическото партньорство в газовата сфера, подчерта Алексей Милер, председател на УС на „Газпром“.  Договорът е сключен за 10 години. Доставките на газ ще се осъществяват без посредници. На шестата година имаме право да намалим количествата, колкото решим, съобщи министърът на икономиката Делян Добрев. Тогава имаме право да договорим и по-изгодна цена за България.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега