Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Догодина държавата ще инвестира 1,5 млн. лева в образователни иновации

Догодина държавата ще инвестира 1,5 млн. лева в образователни иновации

Иновациите са повлияли положително върху мотивацията на учениците и резултатите им.

"В момента в България има 300 иновативни училища. Иновациите са свързани най-вече с методите на преподаване и са повлияли положително върху мотивацията на учениците и резултатите им. През 2019 г. ще бъдат отделени близо 1,5 млн. лева за иновации". Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев след посещението си в четирите виртуални кабинета на STEM/Science – Technology – Engineering – Mathematics/-центъра на Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“ в столицата.

Той посочи, че обучението по природни науки и математика е ключово за житейската реализация на учениците, за попълването на съвкупността от компетентности, които очакваме да има всяко едно дете, което през следващите десетилетия ще навлиза на пазара на труда.

Във виртуалните лаборатории по природни науки се преподава иновативно – екипи от учители обучават децата като едновременно преподават биология и химия, физика и математика. Интегрираният модел на преподаване, съчетан с използване на технологиите, засилва интереса на учениците и им помага да повишават резултатите си, подчертаха авторите на иновативния проект, който включва и уроци на английски език по природни науки. 

"Не може да се разбере биологията без химията, физиката без математиката", подчертаха учителите. "За да открием света, трябва да намерим връзките между дисциплините", подкрепи ги министър Вълчев.

"В последните години ние сме изправени пред голямото предизвикателство да намерим тези подходи, които в най-голяма степен да мотивират учениците да се обучават в природни науки и математика", каза министър Вълчев. Той посочи, че онези, които изучават задълбочено тези дисциплини, в бъдеще ще получават и по-високи доходи. 

Предстои оценка на иновативните проекти, които се реализират вече втора година у нас, за да може всяко училище да бъде насърчено да търси иновации и да ги прилага. По думите на министъра, ако училищата ни са по-иновативни, ще се мотивират и повече млади преподаватели да работят в тях. "Ние трябва да отворим образователните системи за хора от различни сфери, най-вече от ИТ сектора", допълни Вълчев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега