Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Догодина програма "Еразъм+" се насочва към професионалното образование

Догодина програма "Еразъм+" се насочва към професионалното образование

За следващата година е предвиден с 14% по-висок бюджет по "Еразъм+". За тази година той е 27.4 млн. евро.

През 2017-а година програма "Еразъм+" се насочва към професионалното образование и обучението за възрастни хора. Това обяви вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева по време на конференция по програмата в резиденция Бояна. За следващата година е предвиден с 14% по-висок бюджет по "Еразъм+". За тази година той е 27.4 млн. евро, посочи министърът.

„Еразъм+“ е най-известната програма за обмен, финансирана от ЕС. Тя има за цел подобряване на уменията и пригодността за заетост, както и модернизиране на образованието, обучението и работата с младежта. Подкрепят се международни партньорства между институции и организации, работещи в областта на образованието, обучението и младежта с цел стимулиране на сътрудничеството и изграждане на връзки между сектора на образованието и трудовия сектор, за да се преодолее липсата на умения, която се усеща в цяла Европа и в България.

Проучванията на Европейската комисия показват положителни резултати от осъществяването на образователната мобилност и обмен. Тестове, проведени преди и след периодите на обмен в чужбина, показват, че при студентите по програмата тези личностни черти са по-силно изразени дори още преди обменът да е започнал. Когато се върнат, разликата по отношение на степента на изразеност на тези черти нараства средно с 42%, в сравнение с останалите студенти.

Директорът на Центъра за развитие на човешките ресурси Татяна Калканова запозна участниците в конференцията с проведените две проучвания за предварителна оценка на въздействието на Програма „Еразъм+“ и за общественото мнение във връзка с нейното изпълнение. Те ще бъдат обективна основа за предстоящата през 2017 г. междинна оценка на „Еразъм+“, която ЕК ще осъществи в рамките на целия ЕС.

Всички критерии обхващат трите ключови дейности на Програма „Еразъм+“ – Ключова дейност 1 (Образователна мобилност) – всички сектори, които включват в себе си: училищно образование, професионално образование и обучение, висше образование, образование за възрастни, младеж. Ключова дейност 2 (Стратегически партньорства) и Ключова дейност 3 (Структурен диалог в сектор младеж).

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега