Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Домашен арест за ало-измамника от село Звездец

Домашен арест за ало-измамника от село Звездец

67-годишният мъж от село Звездец (общ. Малко Търново) бе задържан заради участие в телефонна измама като "муле" - приносител на оставените парични суми и ценни вещи в множество ало-схеми.

Бургаският районен съд определи мярка за неотклонение "домашен арест" спрямо Славчо Митев. 67-годишният мъж от село Звездец (общ. Малко Търново) бе задържан заради участие в телефонна измама като "муле" - приносител на оставените парични суми и ценни вещи в множество ало-схеми.

Митев бе заловен, след като бе установено, че на 28-и ноември т.г. е взел от възрастна жена 11 540 лева, които след това оставил в лек автомобил. Така той улеснил неустановения до този момент извършител на телефонната измама.

По данни на прокуратурата, 76-годишната жена била заблудена от автора на схемата, че служители на криминална полиция се нуждаят от нейното съдействие. За да помогне, жената оставила парите до дърво в района на бургаската транспортна болница, вярвайки че така ще помогне на полицията в борбата с телефонните схеми.

Следвайки заръката на мнимия служител на реда, си тръгнала за Каблешково, за да “не пречи на разследването”. Там трябвало да събере всички налични в къщата пари. Когато се прибрала обаче пенсионерката се усъмнила в инструкциите на непознатия. Решила все пак да позвъни в полицията и открила, че е измамена.

Ако бъде признат за виновен, Митев може да очаква ефективна присъда "лишаване от свобода" за срок от 1 до 6 години.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега